Corporate

Art therapy

Corporate

Teambuilding creativ

Poate că în viaţa de zi cu zi tindem să punem prea puţin preţ pe creativitate şi exprimare liberă.

În cadrul unui teambuilding creativ sunt create un context şi o experienţă în care participanţii să reia relaţia cu partea creativă, profundă din ei, să îşi lase vocea a ceea ce este încă necunoscut să vorbească. Participanţii sunt invitaţi să folosească culorile, formele şi spaţiul alb al hârtiei pentru a-şi spune lor înşişi propria poveste sau a echipei aşa cum o vede fiecare.

Vom crea împreună varianta cea mai potrivită de abordare pentru echipa ta. Tu vei aduce obiectivul de dezvoltare pentru echipă, iar eu voi veni cu experinţa în art terapie, psihologie şi HR. Tema teambuilding-ului poate avea ca punct de plecare o nevoie identificată anterior prin diagnoză organizaţională şi care să fie privită printr-o lentilă diferită, în care potenţialul creativ şi exprimarea liberă sunt elementele centrale.

Alte obiective al unui astfel de teambuilding poate fi creşterea gradului de coeziune a echipei, integrarea membrilor noi sau adresarea într-o maniera non-intruzivă a unor teme sau elemente importante pentru performanţa echipei. Participanţi sunt invitaţi să redea vizual un concept abstract, dezvoltând capacităţi de interacţiune şi exprimare într-un context artistic.

Printre tehnicile folosite sunt exprimarea artistică, exerciţiile de imagerie şi relaxare, psihoeducaţia.

View of Life este un program  de corporate well-being pe care l-am creat împreună cu Anca Elena Boalcă (psihoterapeut și specialist Test Rorschach). Este un proiect terapeutic, educațional, creativ şi ambiţios care îmbină elemente din psihologia psihodinamică, art terapie şi psihodiagnosticul Rorschach. Citeşte aici mai multe despre View of Life

Workshop-uri expresiv-creative

Workshop-urile de art terapie desfăşurate în mediul corporate integrează tehnicile de exprimare artistică, mutând partipanţii în afara zonei de confort. Activând emisfera dreaptă, participanţii sunt implicaţi holistic în tema propusă şi vor avea acces la resurse cognitive şi emoţionale care pot contribui la creşterea performanţei. Este ceea ce se poate numi o schimbare prin creativitate. Nu este necesară experienţa artistică anterioară a participanţilor, însă îi voi ajută să schimbe credinţa “eu nu sunt creativ(ă)”

În cadrul acestor workshop-uri voi putea surprinde aspecte importante ale dinamicii echipei, precum şi resurse individuale sau de grup încă neidentificate.

Workshop-urile de art terapie corporate ajută la identificarea unor idei sau credinţe inconştiente ale echipei. Mai mult, pot reduce stresul ocupaţional, creeză un spaţiu de încredere pentru comunicare, îmbunătăţesc socializarea, încurajează cooperarea intra şi interdepartamentală, readuc atenţia către misiunea şi valorile echipei sau companiei.

Paint brushes in colorful ceramic plates