Workshop-uri și grupuri

Art therapy

Workshop-uri și grupuri

Paint brushes in colorful ceramic plates

Art terapia de grup

Facilitează procesul terapeutic apelând la artă ca modalitate de explorare a experienţelor personale şi de exprimare a emoţiilor, folosind ca resursă și dinamica  și înțelepciunea grupului.

Grupurile de art terapie se desfăşoară pe o perioadă de timp anunţată anterior, cu o formulă stabilă a participanţilor, fiecare având propria experienţă personală de transformare.

Art terapia de grup poate atinge teme generale sau grupurile de art terapie se pot construi în jurul unei teme psihologice, a unei experienţe de viaţă comune sau a unui alt aspect psihologic sau social comun, printre ele: suport pentru anumite afecţiuni somatice şi psihosomatice (cancer, diabet, tulburări alimentare etc.); dificultăţi relaţionale; aspecte sociale (refugiaţi, minorităţi etnice şi culturale, grupuri care au experimentat probleme sociale asemănătoare); adulţi/adolescenţi/copii; profesionişti dintr-un domeniu (profesionişti în sănătate, cadre didactice, voluntari etc.)

Află aici mai multe despre art terapia de grup într-un material realizat împreună cu Euronews România.

Ateliere de art terapie

Sunt evenimente punctuale, cu o durată mai scurtă decât grupurile de art terapie ( de la câteva ore la 2 zile). Ele sunt deschise celor care vor să experimenteze beneficiile art terapiei. Workshop-urile de art terapie au o temă comună, generală, iar participanţii sunt invitaţi să exploreze semnificaţia personală a acesteia. Fiecare  participant are ocazia de a lucra individual, în diadă sau în grupul mare, experimentând dinamica emoțională diferită a fiecărei formule de lucru.

Atât grupurile cât şi atelierele de art terapie au un set de reguli care pun în centru confidenţialitatea şi respectul.

Experienţa unui workshop de art terapie Phronetik® poartă amprenta varietăţii de tehnici şi de materiale care sunt puse la dispoziţia participanţilor.

Împreună vom descoperi care sunt imaginile tale interioare care răsar din tema workshop-ului şi cum poţi să le dai un sens. Te vei bucura de suportul grupului şi de un spaţiu emoţional sigur care încurajează explorarea şi creşterea emoţională.

Dacă ești interesat(ă) de ateliere de art terapie sau de art terapia de group, scrie-mi un mesaj la anca.ghearasamescu@gmail.com

Painter in art workshop