Proiecte
- Art Terapie
- Ședințe individuale
Art therapy
Proiecte
View of Life
Împreuna cu Anca Elena Boalcă (psihoterapeut și specialist Test Rorschach) am creat View of Life, un program de corporate well-being. Este o iniţiativă de dezvoltare personală şi autocunoaştere pentru grupuri, construit pe mecanismul psihologic al proiecţiei.
View of Life este un proiect creativ şi ambiţios, al întrebărilor care îşi caută răspuns în culoare, forme şi care îmbină elemente din psihologia psihodinamică, art terapie şi psihodiagnosticul Rorschach, cât şi psihoeducaţia. Este un proiect terapeutic şi educaţional, dedicat celor care vor să parcurgă un proces de dezvoltare personală.
Proiectul se adresează oamenilor care sunt curioşi despre sine, celor care vor să ofere propriei capacităţi creative locul meritat, celor aflaţi în căutarea întrebărilor potrivite şi celor care caută răspunsuri la întrebările pe care le au.
Beneficiarii proiectului sunt invitaţi să folosească culorile, formele şi spaţiul alb al hârtiei pentru a-şi spune lor înşişi propria poveste. Ei sunt cei care aduc întrebările la care caută să găsească un răspuns sau un început de drum către răspuns.
Programul View of Life poate fi adaptat nevoilor de dezvoltare şi de autocunoaştere a unei echipe din mediul corporate, dar este deschis şi publicului larg. Dacă simţi că această program poate fi adus în echipa ta, scrie-mi la anca.ghearasamescu@gmail.com şi construim împreună abordarea cea mai potrivită.
Ghid de lucru prin tehnici de inspirate din art terapie pentru părinți
Puterea art terapiei constă, printre altele, în contactul uman autentic, prin susținerea și iubirea arătate nemijlocit copiilor cu care lucrez. Perioada de transformări pe care am traversat-o în timpul pandemiei ne-a adus într-un punct în care a fost nevoie să renunțăm la experiențe și interacțiuni care ne plac și să ne adaptăm la ceea ce vine către noi.
Pentru a ajuta în continuare prin profesia mea am creat un Ghid de lucru cu tehnici inspirate din art terapie, pe care părinții l-au putut folosi acasă în lucrul cu copiii lor – activități individuale, părinte-copil și pentru întreaga familie, câteva sugestii de întrebări prin care părintele să ghideze discuția pe marginea desenului/picturii copilului și să îi fie alături.
Copiii au avut nevoie să proceseze evenimente și emoții puternice, aduse de schimbările prin care am trecut ca umanitate. Cred în puterea lui “Împreună” de a ne sprijini să fim în contact cu resurse de încredere în forțele proprii, în ceilalți și în viitor.
Distanța nu ține sufletele departe, ci creează noi modalități de a ne apropia și trece împreuna prin aceste schimbări.
Acest ghid poate fi un punct de plecare în lucrul acasă atunci când vrei să petreci timp cu copilul tău. Îl poți descărca de aici