Scurtă pledoarie pentru creativitate

creativity and painting

Scurtă pledoarie pentru creativitate

A fi în relaţie cu partea noastră creativă înseamnă să oferim spaţiu vocii sufletului să ne vorbească, să ne povestească despre noi. Timpul şi spaţiul pe care le dăm creativităţii interioare să se exprime înseamnă o modalitate de avea grijă de noi.

Prin creativitate (ne) arătăm cine suntem noi, putem vedea cu o lentilă mai clară ceea ce știm deja şi putem descoperi aspecte din noi care au stat nevăzute şi în tăcere până când le-am dat o formă vizuală. Facem paşi pe drumul cunoaşterii de sine, îmbogățind imaginea pe care o avem despre ceea ce suntem, să simțim mai mult și să fim mai mult.

Creativitatea este cea mai înaltă formă de exprimare a omului, o potenţialitate general umană, precum şi o dimensiune complexă a personalitatăţii care angajează întreaga personalitate. Creativitatea nu este un proces exclusiv intelectual pentru că implică mai multe zone ale conștiinței umane: sentimente, intuiții, spirit ludic imaginativ.

Exprimarea creativă este o formă de joacă ce ne hrănește Sinele care se exprimă nonverbal. Toți oamenii au un potențial creativ original care se manifestă prin exprimări creative variate. Avem nevoie ca aceste modalități proprii de exprimare să fie identificate și susținute în tendința lor naturală către creștere și actualizare pentru a atinge nivele de dezvoltare cât mai mature.